Ik ontbijt bijna elke dag met overnight oats vol met voedingsstoffen die je nodig hebt en goede vitamines uit de havermout. Ik maak het door havermout te mengen met water, chiazaad en kaneel. Ik zet dit in de koelkast de volgende dag voeg ik, banaan, bosbessen en appel toe. Daarna vermaal ik een lepel lijnzaad en pompoenpitten voor mijn omega 3. Ik doe dit met een koffiemolentje dit werkt super en kost niet veel in aanschaf. Maal je lijnzaad altijd vers want de gemalen lijnzaad die je kunt kopen in de winkel oxideert heel snel en dat is dan weer niet gezond voor je. Een superontbijt waarmee je de hele ochtend voldaan van bent.
Bak ui, knoflook en paprika in een beetje water tot ze zacht zijn. Voeg kruiden theelepel komijn, theelepel koriander poeder, theelepel paprika, theelepel chili flakes op poeder, 1/2 theelepel ceylon kaneel. Laat een beetje sudderen en voeg dan bonen, kikkererwten, stelen van verse koriander en stukjes blik tomaat toe. Zout en peper naar smaak, laat het sudderen. Kook wat volkoren rijst en serveer met ananas en korianderblaadjes.
ingrediënten
1 ui, gehakt
1/4 kopje witte wijn
2 kopjes geassorteerde verse champignons, gehakt (zie hint) 1/2 kopje witte wijn
2,5 kopjes plantaardige bouillon
1 kopje geraspte aardappel
1 el peterselievlokken
1/4 theelepel nootmuskaat
1 1/4 kopjes niet-zuivelmelk
Plaats de uien, champignons en wijn
(of water) in een grote pan. Kook, onder af en toe roeren, gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon, geraspte aardappelen, peterselie en nootmuskaat toe. Aan de kook brengen. Zet het vuur iets lager, zodat de soep kookt, af en toe roeren gedurende 30 minuten. Verwerk in de pan met een staafmixer, zodat champignons fijngehakt worden, maar niet gepureerd. (Of lichtjes in batches in een keukenmachine verwijderen en verwerken.) Voeg wat verse gemalen zwarte peper en plantaardige-lmelk toe en verwarm dit door. Serveer met volkoren brood met humusboter. Tip: gebruik een verscheidenheid aan verse champignons voor de beste smaak in deze soep. Ik gebruik meestal paddenstoelen, een paar shiitake-paddenstoelen en vervolgens een assortiment exotische paddenstoelen, zoals schelp, oester en trompet. De geraspte aardappelen zijn erg handig voor het toevoegen van dikte en romige textuur aan de soep.
Deze paarse soep werd min of meer per ongeluk gemaakt. Ik heb gekleurde wortel gekocht en dat kleurde de soep paars, mijn favoriete kleur dus geen probleem. Soep met ui knoflook prei aardappel Selderij taugé groente bouillon gebruikt Kip kruiden om te kruiden met volkoren noedels. Yummie.
FitvanLijf