Eet een onbewerkt, volledig plantaardig dieet.
Dus fruit, groente, noten, zaden, pitten, algen, granen zoals quinoa. Blijf uit de buurt bij sterk bewerkte producten in de supermarkt die niks meer met het orginele voedsel te maken hebben. Laat voedsel uw medicijn zijn!
Overnight oats..
Ik ontbijt bijna elke dag met overnight oats vol met voedingsstoffen die je nodig hebt en goede vitamines uit de havermout. Ik maak het door havermout te mengen met water, chiazaad en kaneel. Ik zet dit in de koelkast de volgende dag voeg ik, banaan, bosbessen en appel toe. Daarna vermaal ik een lepel lijnzaad en pompoenpitten voor mijn omega 3. Ik doe dit met een koffiemolentje dit werkt super en kost niet veel in aanschaf. Maal je lijnzaad altijd vers want de gemalen lijnzaad die je kunt kopen in de winkel oxideert heel snel en dat is dan weer niet gezond voor je. Een superontbijt waarmee je de hele ochtend voldaan van bent.
Madras curry met kikkererwten, linzen en naan
Soto "ajum"

Het is zo gemakkelijk om heerlijk veganistisch eten te maken ....
Pasta Putanesca met bimi’s

Raw vegan sushi
Deze rauwe vegan sushi is gevuld met komkommer wortel mango en avocado gebruik bloemkoolrijst in plaats van normale rijst. Maak de rijst een beetje plakkerig met Tahini. Serveer met een licht zoute sojasaus zo heerlijk ...
Chili sin carne
Bak ui, knoflook en paprika in een beetje water tot ze zacht zijn. Voeg kruiden theelepel komijn, theelepel koriander poeder, theelepel paprika, theelepel chili flakes op poeder, 1/2 theelepel ceylon kaneel. Laat een beetje sudderen en voeg dan bonen, kikkererwten, stelen van verse koriander en stukjes blik tomaat toe. Zout en peper naar smaak, laat het sudderen. Kook wat volkoren rijst en serveer met ananas en korianderblaadjes.
Zin in Curry?
ingrediënten
1 grote aubergine
1/2 kop water
1 middelgrote ui, gehakt
1 eetlepel geraspte verse gember
1/2 theelepel komijnzaad
1 groene paprika, gehakt
1 tomaat, geschild en fijngehakt (zie opmerking) 2 tl gemalen koriander
1 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 theelepel paprika
1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel sojasaus (optioneel)
1/2 kop verse koriander, gehakt
Routebeschrijving
Verwarm de oven voor op 400F. Prik aubergine helemaal met een vork. Plaats in een ondiepe ovenschaal en bak tot het heel zacht is, ongeveer 45 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Snijd doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Snipper de pulp en leg apart. Plaats 1/4 kopje water in een pan. Voeg de ui, gember en komijnzaad toe. Kook, onder af en toe roeren, tot de ui iets is onthard. Voeg de groene paprika, tomaat, koriander, kurkuma, gemalen komijn, paprika en gemalen peper toe. Kook, af en toe roerend, gedurende vijf minuten. Voeg het resterende water en de sojasaus toe. Kook nog vijf minuten. Roer de aubergine erdoor en kook nog vijf minuten langer. Voeg de koriander toe, roer verschillende keren en haal van het vuur.
Romige paddenstoelen soepvoor twee..
ingrediënten
1 ui, gehakt
1/4 kopje witte wijn
2 kopjes geassorteerde verse champignons, gehakt (zie hint) 1/2 kopje witte wijn
2,5 kopjes plantaardige bouillon
1 kopje geraspte aardappel
1 el peterselievlokken
1/4 theelepel nootmuskaat
1 1/4 kopjes niet-zuivelmelk
Plaats de uien, champignons en wijn
(of water) in een grote pan. Kook, onder af en toe roeren, gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de bouillon, geraspte aardappelen, peterselie en nootmuskaat toe. Aan de kook brengen. Zet het vuur iets lager, zodat de soep kookt, af en toe roeren gedurende 30 minuten. Verwerk in de pan met een staafmixer, zodat champignons fijngehakt worden, maar niet gepureerd. (Of lichtjes in batches in een keukenmachine verwijderen en verwerken.) Voeg wat verse gemalen zwarte peper en plantaardige-lmelk toe en verwarm dit door. Serveer met volkoren brood met humusboter. Tip: gebruik een verscheidenheid aan verse champignons voor de beste smaak in deze soep. Ik gebruik meestal paddenstoelen, een paar shiitake-paddenstoelen en vervolgens een assortiment exotische paddenstoelen, zoals schelp, oester en trompet. De geraspte aardappelen zijn erg handig voor het toevoegen van dikte en romige textuur aan de soep.
Paarse noedelsoep
Deze paarse soep werd min of meer per ongeluk gemaakt. Ik heb gekleurde wortel gekocht en dat kleurde de soep paars, mijn favoriete kleur dus geen probleem. Soep met ui knoflook prei aardappel Selderij taugé groente bouillon gebruikt Kip kruiden om te kruiden met volkoren noedels. Yummie.
